Din varukorg är tom!

ARSENAL BESKRIVNING SOMMER-SWOOP FÖR BARCELONA'S RAFINHA ALCANTA

31/05/2020 0
Arsenal är enligt uppgift intresserat av att signera den brasilianska internationella Rafinha Alcantara, som kommer att säljas av Barcelona i sommar.
 
Enligt en rapport från den spanska publikationen Mundo Deportivo övervakar Arsenal Barcelonas mittfältare Rafinha Alcantara med ett öga på en sommarstopp för brasilianern.
 
Den 27-åriga Rafinha är en produkt av Barcelonas berömda La Masia-akademi. Han gjorde sin första lagsdebut tillbaka 2011, men har aldrig kunnat etablera sig som en vanlig i start XI. Hittills har han lyckats med bara 90 senior-uppträdanden och tagit 12 mål.
 
Förra sommaren såg Barcelona skicka Rafinha på lån till kollegan La Liga-outfit Celta Vigo. Detta är hans andra tillfälliga spell med den galiciska dräkten, efter att ha tillbringat kampanjen 2013-14 på klubben. I den pågående kampanjen har brasilianska medverkat 27 gånger i alla tävlingar, gjort mål och hjälpt två mål per styck.
 
Celta Vigo har möjlighet att göra Rafinhas överföring permanent mot en avgift på 16 miljoner euro. Med tanke på de nuvarande ekonomiska omständigheterna kan det dock inte vara möjligt för La Liga-klubben. Barcelona förblir dock avsikt på att lossa 27-åringen, eftersom de ser ut för att generera intäkter för att finansiera drag för sina toppmål, som inkluderar Lautaro Martinez från Inter Milan.
 
Denna situation har väckt intresset för Arsenal, som har hållit koll på mittfältaren länge, enligt rapporten. Gunners kommer att behöva lägga till sin mittfältavdelning i sommar, eftersom Dani Ceballos ser ut att återvända till Real Madrid efter utgången av hans lånestav.
 
Dessutom finns det frågetecken över den tyska spelmakaren Mesut Özils framtid, med sitt kontrakt som kommer att löpa ut 2021. Rafinha skulle i detta syfte vara ett genomförbart alternativ med tanke på hans förmåga att spela i en mängd positioner på mittfältet och attackera.
 
Arsenal kan emellertid behöva möta konkurrens från Inter Milan för att säkra den brasilianska internationalens signering. I rapporten anges att Barcelona också överväger möjligheten att använda Rafinha som en förmåga att teckna Martinez från Serie A tungviktare.
 
Nerazzurri är också öppna för ett sådant scenario, medan mittfältaren själv kan se ut att återvända till klubben där han tidigare tillbringade sex månader på lån 2016.
 
I dagsläget verkar det ganska tydligt att Rafinha inte har en framtid på Barceloa. Det återstår nu att se vad framtiden innebär för två gånger avslutad brasiliansk internationell, med Arsenal, Celta Vigo och Inter Milan som alla strider om att underteckna honom i sommar.