Din varukorg är tom!

Cristiano Ronaldo säger att flytta till Juventus var "öde&q

23/08/2018 0
TURIN, Italien - För Cristiano Ronaldo var det "öde" att gå med i Juventus när han försöker bli den andra spelaren för att vinna Champions League med tre olika klubbar.
 
Ronaldo flyttade från Real Madrid till Juventus i lågsäsong i en Serie A-rekord på 112 miljoner euro (sedan 131,5 miljoner dollar).
 
"Det finns saker i livet som verkar diktat av ödet och i det här fallet var det så," sa Ronaldo i en intervju med DAZN-streamingtjänsten. "Jag förväntade mig aldrig att spela i det här laget, men vissa saker hänt naturligt. För mig var det ett enkelt beslut, det som gjordes i Madrid är otroligt, jag vann allt, min familj bor där, men det är en del av det förflutna. för att försöka skriva historien i denna klubb. "
 
Ronaldo misslyckades med att göra poäng på sin konkurrenskraftiga debut för Juventus, men laget vann fortfarande 3-2 på Chievo Verona på lördagen.
 
Fortfarande var det positiva tecken med Ronaldo att få ett par chanser och länka upp bra med sina nya lagkamrater.
 
"Jag är väldigt glad. Laget är starkt och Juve är, som alla vet, en av världens bästa klubbar", säger Ronaldo. "Jag gillar hur de tränar, deras mentalitet. De har speciella metoder. De är mycket, mycket professionella och därför känns jag bra."
 
Juventus har vunnit sju raka Serie A-titlar och fyra raka liga och koppdubblar, men vann senast Champions League 1996. Ronaldo har vunnit Europas toppklubbturnering fem gånger, däribland fyra av de fem senaste, och har också gjort en tävling rekord 120 mål.
 
Portugal framåt vann först trofén med Manchester United 2008. Clarence Seedorf är den enda spelare som har vunnit det med tre olika klubbar.
 
"Jag vill vinna Champions League med Juventus," sade Ronaldo. "Vi kommer att fokusera på det, med mina lagkamrater, men utan att besätta det. Vi går steg för steg och sedan ser vi om det är i år, nästa år eller året efter det."
 
En annan Champions League-vinst skulle också se honom vara med i Francisco "Paco" Gento som spelare för att ha vunnit Europas elitekonkurrens en rekord sex gånger. Gento gjorde det mellan 1956 och 1966.
 
Ronaldo gjorde ett av de bästa målen i Champions League-historien förra säsongen mot Juventus i Turin - ett spektakulärt övermål som fick honom en stående ovation från det italienska lagets fans.
 
Och den 33-årige erkände som spelat en roll i hans beslut att flytta till Turin.
 
"De små detaljerna gör stor skillnad i slutet av dagen, så jag skulle säga vad jag såg på arenan hjälpte, för att vara ärlig," sa Ronaldo. "Det var enligt min mening det bästa målet i min karriär hittills. Och, naturligtvis, när folket börjar applådera mig på arenan var jag som" Wow. "
 
"Det överraskade mig mycket, för det här har aldrig hänt i mitt liv, så det var otroligt ögonblick."