Din varukorg är tom!

Liksom Real Madrid anpassar Portugal sig också till livet utan R

11/10/2018 0
Det är inte bara Real Madrid som måste anpassa sig till livet utan Cristiano Ronaldo.
 
Portugals nationella fotbollslag måste också klara sig utan stjärna framåt, eftersom han tar en paus från internationell plikt efter överföringen till Juventus och mitt i en våldtäktsanspråk mot honom.
 
Ronaldo har inte blivit uppkallad till landslaget sedan VM, och den portugisiska fotbollsförbundet har redan sagt att han inte heller kommer att övervägas för kommande internationella matcher senare i år.
 
Portugal, som vann EM i 2016 för sin första stora titel, spelar i Polen på UEFA Nations League, sin tredje match utan Ronaldo sedan VM-turneringen i Ryssland. Laget kommer att möta Skottland i en vänlig på söndag.
 
"Det bästa i världen är fortfarande det bästa i världen, men han är inte här och vi måste fokusera på dem som är," sade Portugal-tränaren Fernando Santos onsdag. "Jag litar helt på spelarna som är här och de kommer att komma igenom för oss."
 
Santos sa att Ronaldo var helt engagerad i landslaget efter att han hoppat över lagets första två matcher efter världscupen att vila efter en upptagen lågsäsong som inkluderade hans flytt från Real Madrid till Juventus. Santos hade sagt att Ronaldo fortfarande bosatte sig i den italienska klubben och behövde tid att fokusera på det.
 
I förra veckan gav Santos inte information om att inte inkludera Ronaldo i laget och sade att beslutet fattades efter en trevägssamtal mellan honom, spelaren och chefen för den portugisiska fotbollsförbundet. Truppmeddelandet kom efter nyheten om att Ronaldo handlar med våldtäkt påståenden i USA, trots att Santos inte kommenterade spelarens sinnesstämning eller sa att beslutet hade något att göra med off-field-frågor.
 
Santos problem är nu hur man får sitt lag att arbeta utan Ronaldo. Och det är där Andre Silva kommer in.
 
Den 22-årige anfallaren, som anses vara den perfekta vingarmannen för Ronaldo i Portugals attack, har gjort sig själv bra den här säsongen. Han var avgörande i lagets öppningsvinst mot Italien i Nations League i förra månaden och gjorde mål för andra halvleken som lämnade Portugal överst i Grupp 3 i League A i Europas senaste tävling.
 
En seger på torsdag kommer ännu inte att säkra Portugal en plats i den sista fyra i Nations League i juni, men det kommer att hålla laget från att bli förflyttat till andra tier League B. Portugal leder grupp 3 med tre poäng, ytterligare två än både Polen och Italien. Italien har redan spelat två gånger, förlorat i Portugal och ritat mot Polen hemma.
 
"Om vi ​​vinner den här matchen blir det ett stort steg för oss, säger Santos, som blev 64 på onsdagen och kommer att markera sin fyraårsjubileum med landslaget. "Vi är mycket motiverade att göra det till de sista fyra."