Din varukorg är tom!

Liverpool och Manchester Citys växande rivalitet gör Community S

02/08/2019 0
Sir Alex Ferguson tar på sig Arsene Wenger, Jose Mourinho sveper på nästan alla, eller Manchester City omutvecklar sitt bullriga kvarter till oro för den berättigade, etablerade eliten efter Abu Dhabi-övertagandet.
 
Med Manchester City kontra Liverpool kan vi vara i episoden av en annan stor tussel, säkert medan Pep Guardiola och Jurgen Klopp förblir ansvariga. Båda klubbarna höll sin sida av köpet förra säsongen så det passar att de får en snabb möjlighet att återigen bekanta sig med det mest formidabla hinder för deras troféjakt på Wembley i helgen.
 
City förnekade spännande Liverpool vad de mest längtar efter när Anfield-titelns torka fortsatte, medan de engelska mästarna tittade eftertänksamt på Merseysiders Champions League-framgång och den globala bedrövningen och PR-fiesta som det medförde.
 
Erbjud Klopp och Guardiola vad den andra höll på höjden i maj och juni i slutet av denna kampanj och paret skulle förmodligen göra affären när man skakade hand innan kick-off i Community Shield.
 
Utanför planen är inte konkurrenskraften utan tillfällig fiendskap. Stadens sympatisörer kommer inte att glömma dusch av ölburkar som följde deras fientliga Anfield-eskort till Champions League-slaget 2018, och Liverpool-lägret kommer att hävda att den moraliska höga marken ledde ut när stadspersonalen filmades glatt och omöjligt och sjöng om plågorna för sina rivaler efter att ha vunnit förra säsongens Premier League.
 
Skuggan av Financial Fair Play betyder också att det finns respekt för stilen där City har byggt sin klubb - infrastrukturen lika mycket som Majestät av Guardiolas extraordinära team - Anfield-missnöje kommer att dröja tills Fifa, Uefa och Premier League avslutar deras utredning av om regler bröts.
 
Det skapar en rivalisering av motsägelser; skulle cheferna för varje klubb äta tillsammans i Wembley-lådorna, är det inte svårt att föreställa sig en start med institutionaliserad misstänksamhet följt av en huvudrätt med oförskämd beundran för idrottsutmärkelse.
 
För alla frågor har förhållandena mellan cheferna eller spelarna varit förorenade. Vid lera på stövlnivå finns det ännu en brändhändelse för att matcha Roy Keane som snarrade vid Patrick Vieira.
 
Det berättade att när Liverpool-kapten Jordan Henderson blev inbjuden att erbjuda sin syn på stadens eftertitelvideo som hånar Merseyside-klubbens resor, sa han att han varken hade sett eller känt till det.
 
”Först har jag hört,” sa han.
 
Taktfull diplomati, kanske, men det finns inget att dölja uppskattningen där Henderson innehar mästarna. Han betraktar några stadsstjärnor nära vänner.